learningstyle

Carane Nemtokake Gaya Learning Panjenengan Child

gaya Learning muter peran penting ing cara dicekel bocah sinau lan carane guru mulang. Wiwit anak - utamané sing sadurunge sekolah-umur lan ngisor - diajari utamané déning wong tuwané, iku uga penting sing kita ngerti minangka akeh kita bisa bab gaya learning anak kita kang.

Miturut situs Oxford Reference, gaya learning deleng "cara tartamtu kang individu melu learning."

A child’s learning style is defined as “how she processes information around her.” They vary depending on how the child connects the information to his own life.

gaya Learning uga tumpang tindih karo kaping intelligences Gardner kang. Nentokake gaya learning siji uga mbantu murid kabeh abad nemtokake carane padha nyerang lan 'hack' piwulang kanggo penylametan luwih. "

Ngerteni gaya learning anak kang
Nalisir apa akeh wong bisa mikir, siji ora perlu dadi guru certified utawa profesional dilatih kanggo nemtokake gaya learning anak kang.

Komunikasi tombol, preduli yen sampeyan tiyang sepah utawa guru anak sing.

mangkono, iku penting sing tuwane nglampahi wektu karo anak sing, lan njaluk ngerti wong akeh sing lagi bisa.
Wangsulan: Bab ingkang paling tiyang sepah bisa nindakake iku kanggo ninggalake konco kepungkur pangerten bab learning lan fokus ing anak.

"Para biasane duwe pemanggih preconceived sing anak kudu lungguh ing mejo, sepi, music sans, etc. [supaya sinau]. Iki ora mung lingkungan kanggo learning lan sampeyan mung bakal ngerti apa dianggo karo anak yen ngerti wong uga. "

Sing akeh kang nentokake gaya learning anak kang punika saestu ing pengamatan.

Tuladhane, yen nonton film, sampeyan bisa ngenteni lan ndeleng sing bewara animasi lan gaya drawing (visual pinter), sing eling soundtrack (parungon pinter), lan sing wis paling kena pengaruh dening emosi lan moral (intrapersonal pinter)! Asil punika meh tansah konsisten!

Saliyane, I believe that all kids are tactile learners. Kids kudu duwe materi beton kanggo tutul terus kareben kanggo sinau kanthi, supaya pirembagan bab lempung, manipulatives, etc. bener, gaya learning biasane teka ing kombinasi rong gaya. "

Kene sawetara iku sampeyan bisa nindakake:

1. Mangerteni anak
Yen sampeyan pengin nemtokake gaya learning anak kang, pancene kudu ngerti wong.

Njupuk kapentingan ing apa mirsani, ngrungokake, and reads. Talk to him about his friends, panggonan kang seneng arep, etc. Sampeyan bakal kaget ing info sampeyan bakal oleh - plus iketan sing bakal nggawe sampeyan nyedhaki.

Senajan sawetara wong bisa ngomong sing dicekel bocah bisa duwe mung siji metu saka telu utawa papat gaya learning dhasar (visual utawa gambar-pinter, parungon utawa tembung-pinter, tactile / kinesthetic utawa awak-pinter, logis utawa nomer-pinter), bebener iku anak bisa duwe kombinasi saka gaya.

Kadang bocah-bocah nyampur munggah gaya miturut apa lagi learning. Padha bisa parungon kanggo sawetara bab lan visual kanggo wong, utawa loro.

2. Priksa metu paling gaya learning anak kang

Sawise sampeyan ndeleng carane anak sumerep karya, lan mangertèni apa sing arep ing watara wong, sampeyan bisa nglengkapi kanthi nyetel lingkungan fisik lan temporal kanggo learning. Tuladhane, yen sampeyan sok dong mirsani sing anak uga dianggo karo music, kok ora ngidini wong kanggo sinau karo waste ing (yen sampeyan pengin ngarep sepi, sing).

Punika conto carane sesambungan karo macem-macem jinis murit:

Kanggo murit visual, saben output bakal tansah teka karo ilustrasi. Penjelasan bakal presented ing wangun diagram.

Kanggo murit pamirengan, wong bakal nemokake songs karo pawulangan. YoutTube ana sumber amba kanggo kulawarga sing banjur.

Kanggo murit emosi, saben wulangan bakal duwe crita moral supaya konsep bakal mréntahaké kanggo dheweke mengaruhi.

3. nyetel patut

Sampeyan uga proses dawa amarga sampeyan kudu nyoba kang gaya learning anak wis. Bakal nyoba lan kesalahan ing awal.

Minangka anak mundak akeh, gaya learning dheweke ngganti banget, supaya sampeyan kudu uga dadi mbukak kanggo owah-owahan ing wulangan / tutoring gaya.

4. appreciate (lan nggunakake) gaya liyane
Aja wedi kanggo njelajah gaya learning liyane, malah yen sampeyan wis dikenali gaya unik anak kang.

Ngerti gaya learning anak kang ora mungkasi tiyang sepah saka njajahi cara paling disenengi. Sing saiki dadi kamar kanggo dandan, supaya kabeh gaya bisa digunakke kanggo learning liyane sakabehe.

Anak bahagia, bahagia sampeyan
wekasanipun, ngerti gaya learning anak kang mesthi bisa migunani ora mung kanggo sampeyan, minangka tiyang sepah, nanging kanggo dheweke uga. Kanthi cara iki, learning dadi akèh kabèh luwih gampang - kang ndadekake kanggo anak bahagia lan tuwane bahagia.