learningstyle

Како да се утврди стил на учење на вашето дете

Стилови на учење да играат важна улога во тоа како децата учат и како наставниците ги учат. Бидејќи децата - особено оние кои се од предучилишна возраст и подолу - се учи главно од страна на нивните родители, тоа е исто така важно да знаеме колку што можеме за нашите деца стилови на учење.

Според Оксфорд Суд веб-страницата на, стилови на учење се однесува на "одредени начини во кои поединци се вклучат во учење."

A child’s learning style is defined as “how she processes information around her.” They vary depending on how the child connects the information to his own life.

Стилови на учење, исто така, се преклопуваат со повеќе интелигенции Гарднер. Утврдување еден стил на учење, исто така, им помага на моите ученици од сите возрасти се утврди како тие ќе го нападне и "пробие" лекции за подобро задржување ".

Дознајте стил на учење на вашето дете
Спротивно на она што многу луѓе може да мислат, еден не треба да биде заверена наставник или обучени професионално да се одреди стилот на учење на детето.

Комуникацијата е клучот, без разлика дали сте родител или учител на тоа дете.

Така, важно е дека родителите поминуваат време со своите деца, и да се запознаете со нив колку што тие можат да.
Најдоброто нешто што родителот може да направите е да се остави зад себе минатите идеи за учење и се фокусира на детето.

"Родителите обично имаат однапред идејата дека детето треба да седат на маса, тивко, sans музика, итн. [со цел да се научат]. Ова не е само средина за учење и ти само ќе се знае што работи со вашето дете, ако го знаете добро. "

Најголемиот дел на одредување на стилот на учење на детето е навистина на набљудување.

на пример,, ако се види на филм, можете да почекаме и да видиме што забележува анимација и стил на цртање (визуелни паметни), кој се сеќава на саундтракот (аудитивни паметни), и кој е најмногу погодени од емоции и моралот (Интраперсонална паметни)! Резултатот е речиси секогаш во согласност!

во прилог, I believe that all kids are tactile learners. Децата треба да имаат конкретни материјални да допрете и задржете со цел за нив да дознаете целосно, така зборува за глина, manipulatives, итн. всушност, стилови на учење најчесто доаѓаат во комбинација на две стилови. "

Еве неколку работи што можете да направите:

1. Да се ​​запознаат со вашето дете
Ако сакате да се одреди стилот на учење на вашето дете, што навистина треба да се запознаете со него.

Да имаат интерес во она што тој го гледа, слуша, and reads. Talk to him about his friends, на места, тој сака да оди на, итн. Ќе бидете изненадени од информации ќе добиете - плус сврзување кој ќе ве натера поблиску.

Иако некои луѓе може да се каже дека децата би можеле да имаат само еден од три или четири основни стилови на учење (визуелен или слика на паметни, аудитивни или збор паметни, тактилни / кинестетички или тело паметни, логички или броеви се паметни), вистината е дека децата може да имаат комбинација на стилови.

Понекогаш децата се измеша стилови според она што го учите. Тие можат да бидат аудиториски за некои работи и визуелни за другите, или и двете.

2. Make the most out of your child’s learning style

Once you see how your child sees the work, and understands what’s going on around him, you can complement it by setting the physical and temporal environment for learning. на пример,, if you notice that your child works well with music, why not allow him to study with earphones on (if you want a quiet home, that is).

Here is an example of how to interact with different kinds of learners:

For the visual learner, every output would always come with an illustration. Објаснувања ќе бидат презентирани во форма дијаграм.

За аудитивни ученик, тие ќе најдат песни поврзани со лекција. YoutTube беше голем извор на информации за нивните семејства потоа.

За емоционална ученик, секоја лекција ќе имаат морална приказна, така што концептот ќе поднесе жалба до неа влијаат.

3. прилагодете

Тоа може да биде долг процес, бидејќи ќе треба да ги тестира кои стил на учење на вашето дете. Тоа ќе биде обиди и грешки на почетокот.

Како вашето дете расте, нејзиниот стил на учење се менува премногу, па мора да се, исто така, да бидат отворени за промени во настава / подучување стил.

4. цениме (и употреба) други стилови
Не плашете се да се истражуваат други стилови на учење, дури и ако веќе се идентификувани уникатен стил на вашите деца.

Знаејќи стил на учење на детето не треба да престане родител од истражување на најмалку склопот на метод. Тоа е сега станува вашата соба за подобрување, така што сите стилови може да се користи за повеќе холистички учење.

посреќни деца, посреќен ќе
На крајот на краиштата, знаејќи стил на учење на вашето дете сигурно може да биде од корист не само за да ви, како родител, но за него или неа, како и. На овој начин, учење станува во целина многу полесно - што го прави за деца посреќни и посреќни родители.