talking back good thing

Kids Talking Back është në fakt një gjë e mirë!

Para se të thoni “Merr outta këtu!” ose No Way!” lexoni këtë post të tërë të parë, nga fillimi deri në fund.

i sigurt, kur fëmijët janë duke folur mbrapa në ju, durimin tuaj merr dhe kjo është shumë e vështirë që të qëndrojnë të qetë. Ju nuk mund të duket të kuptoj se kjo qenie e vogël madje ka nervore për të sfiduar ju. Pra, për të filluar off, Unë e di se sa qesharake kjo tingëllon.

megjithatë, kur e keni lexuar arsyetimin pas idesë, ju do të përfundimisht të vlerësojmë se duke folur përsëri për pak mund të jetë e mirë për fëmijët tuaj.

Psikologu Child Kelly M. Flanagan, shkroi në e tij blog that he’s secretly happy that his kids say no to him every now and then. Ai shpjegon se ka një disa gjëra në jetë që ne kemi nevojë të bjerë në, dhe të kesh një shumë të praktikës për të bërë kështu — edhe nëse kjo do të thotë duke i thënë se nuk ka për të hahet veggies tij apo leukoplast seatbelt e tij në — eshte e nevojshme.

“Sepse e vërteta është, ju nuk mund të vërtetë të them 'Po’ deri sa ju mund të thoni "Jo.’ Ne duhet të dimë që kemi një zgjedhje në jetë. Liria për të thënë "Jo’ [ose “Jo faleminderit” si unë preferoj] është fillimi i aftësisë sonë për të thënë 'Po.’ për veten. Për jetën. Dhe ta duash,” he writes. He adds that kids should learn how to talk back in a “i sigurt, mjedis mbështetës” — Shtëpia.

Sigurisht, lënë fëmija juaj të flasim përsëri nuk do të thotë duke thënë se po atij gjithë kohës. Një fëmijë në rritje duhet të ketë kufij.

Ai ka nevojë për të mësuar se si të bëjë kompromis dhe të pranojë se ai nuk është duke u rrugën e tij. Kjo është e gjitha në lidhje me bilancin, dhe kjo është një proces i të dy ju dhe fëmija juaj duhet të punojë më si ata rriten.

Hulumtimi gjithashtu mbështet pika e tij. A 2011 studimi i publikuar në revistën fëmija Zhvillimi tregon se argumentet e pashmangshme mes prindit dhe fëmijët, sidomos tweens dhe adoleshentët, do të përfitojnë një fëmijë në afat të gjatë.

Por kjo nuk është britmat-or-hedhur-stuff lloj argumenti; më shumë një diskutim, vërtet.

autori kryesor studimit Joseph P. Allen thotë në një intervistë për NPR, “Ne kemi gjetur se ajo që një fatkeqësi mësuar në trajtimin e këtyre llojeve të mosmarrëveshjeve me prindërit e tyre ishte pikërisht ajo që ata morën në botën e tyre kolegëve.”

Fëmijët të cilët mësuar aftësitë e duhura negociuese në një të qetë, i mbledhur, dhe mënyra të sigurt zbatuar të njëjtën teknikë kur kanë të bëjnë me miqtë e tyre. Ata nuk janë të kërcyen lehtë apo shtyrë gjatë.

Allen tregon se prindërit mendojnë për këto argumente jo si njeri i bezdisur, por si një trajnim për të menduarit kritik — something the child can use later in life when he or she is presented with things that he should really say no to, të tilla si droga apo alkooli, dhe sjellje të rrezikshme.

Për fëmijët të rriten të shëndetshëm, të rriturit e pavarura, ata duhet të mësojnë aftësi të mospajtim, ose duke folur mbrapa në fillim. Ata duhet të mësojnë se si për të shprehur ndjenjat e tyre jashtë, mendime, ose ide, dhe të mësojnë se si të bëjnë vendimet e tyre.

Unë të përpiqet të mos nënvlerësojnë preschoolers tona. We talk to them and try to help them express how they feel about stuff, si rregullat që imponojnë. Ne ate menyre, they feel included in the decision making.

Por çfarë mund të bëni kur flet prapa kthehet shëmtuar?

Kjo është një instinkt, Unë do të thoja. Ti e di kur arsyetimi fëmijëve tuaj kalon vijën ndërmjet këmbë për veten e tyre ose duke u fyese. Unë jam ndonjëherë fajtor për këtë, shumë. Unë nganjëherë duhet të jenë të vetëdijshëm se si i përgjigjet atyre. i parë, qetësuar dhe pastaj të shpjegojë se ata mund të më thoni mendimet e tyre, pa qenë i pasjellshëm ose i pasjellshëm.

Kështu që herën tjetër që fëmija juaj sfidon autoritetin tuaj, marrë një hap prapa, dhe mos harroni se kjo është një aftësi që ai ka nevojë për. pastaj, të shkojnë përpara dhe të ndihmojë atë. dhe mbani mend, vegjlit mësojnë nga shembulli, shumë!

burimet:
tetor 21, 2015. “Kids Who ‘Talk Back’ Become More Successful Adults” (yahoo.com)
nëntor 6, 2013. "Arsyeja Çdo Kid duhet Bisedoni Mbrapsht në prindërit e tyre" (huffingtonpost.com)
janar 3, 2012. "Pse A Teen cili flet Back mund të ketë një të ardhme" (npr.org)