learningstyle

Si për të përcaktuar stilin e të mësuarit Fëmijës Suaj

Stilet e të mësuarit të luajnë një rol të rëndësishëm në mënyrën se si fëmijët mësojnë dhe si mësues mësojnë. Që fëmijët - sidomos ata që janë parashkollor të moshës dhe më poshtë - janë mësuar kryesisht nga prindërit e tyre, është gjithashtu e rëndësishme që ne e dimë sa më shumë që mundemi për stilet e të mësuarit e fëmijëve tanë.

Sipas faqen e internetit Oxford Reference, Stilet e të mësuarit i referohen "mënyrave të veçanta në të cilat individët angazhohen në mësim."

A child’s learning style is defined as “how she processes information around her.” They vary depending on how the child connects the information to his own life.

Stilet e të mësuarit të përputhen me inteligjencës të shumta Gardner. Përcaktimi dikujt stilin e të mësuarit gjithashtu ndihmon nxënësit e mi të të gjitha moshave të përcaktuar se si ata do të sulmojë dhe të "hack" mësime për ruajtjen më të mirë. "

Gjej stilin e të mësuarit e fëmijës suaj
Në kundërshtim me atë që shumë njerëz mund të mendojnë, ai nuk duhet të jetë një mësues të certifikuar apo profesionale të trajnuar për të përcaktuar stilin e të mësuarit e fëmijës.

Komunikimi është çelësi, pa marrë parasysh nëse ju jeni prind apo mësues i atij fëmije.

kështu, është e rëndësishme që prindërit të kalojnë kohë me fëmijët e tyre, dhe për të marrë të dini ato sa më shumë që të munden.
Gjëja më e mirë një prind mund të bëni është për të lënë pas të kaluarën nocionet rreth mësimit dhe të përqëndrohet në fëmijën.

"Prindërit zakonisht kanë një nocion i formuar se një fëmijë duhet të ulur në një tavolinë, i qetë, muzikë sans, etj. [në mënyrë për të mësuar]. Kjo nuk është mjedisi i vetëm për të mësuar dhe ju vetëm do të dini se çfarë punon me fëmijën tuaj në qoftë se ju e dini atë mirë. "

Pjesa më e madhe e përcaktimit të stilit të mësuarit e fëmijës është me të vërtetë në vëzhgim.

Për shembull, në qoftë se keni shikuar një film, ju mund të presim dhe të shohim kush vëren animacion dhe stil vizatim (vizuale zgjuar), i cili kujton fonogram (auditory zgjuar), dhe i cili është më i prekur nga emocioni dhe moralit (intrapersonal zgjuar)! Rezultati është pothuajse gjithmonë në përputhje!

veç, I believe that all kids are tactile learners. Fëmijët duhet të kenë materialin konkrete për të prekur dhe të mbajë në mënyrë që ata të mësojnë të plotë, kështu që të flasim për balta, manipulatives, etj. në të vërtetë, Stilet e të mësuarit vijnë zakonisht në një kombinim të dy stileve. "

Këtu janë disa gjëra që ju mund të bëni:

1. Get të dini fëmijën tuaj
Nëse ju doni për të përcaktuar stilin e të mësuarit e fëmijës suaj, ju duhet të vërtetë për të marrë të dini atë.

Të marrë një interes në atë që ai e shikon, dëgjon, and reads. Talk to him about his friends, vendet që ai i pëlqen për të shkuar, etj. Ju do të habitur në info ju do të merrni - plus lidhjes që do të ju bëjë më afër.

Edhe pse disa njerëz mund të thonë se fëmijët mund të ketë vetëm një nga tre ose katër stile themelore të të mësuarit (vizuale ose image-smart, auditory ose fjalë-smart, prekshëm / kinesthetic ose organi-smart, logjike ose numra-smart), e vërteta është se fëmijët mund të ketë një kombinim të stileve.

Ndonjëherë fëmijët përzierje deri stilet sipas asaj që ata janë mësuar. Ata mund të jenë auditory për disa gjëra dhe vizuale për të tjerët, ose të dyja.

2. Bëni maksimumin e stilit të mësuarit e fëmijës suaj

Sapo ju të shihni se si fëmija juaj shikon punën, dhe e kupton se çfarë po ndodh rreth tij, ju mund të plotësojë atë me vendosjen e mjedisit fizik dhe të përkohshme për të mësuar. Për shembull, nëse vëreni që fëmija juaj punon edhe me muzikë, pse të mos lejuar atë për të studiuar me kufje në (në qoftë se ju doni një shtëpi të qetë, kjo eshte).

Këtu është një shembull se si për të bashkëvepruar me lloje të ndryshme të nxënësve:

Për nxënës vizual, çdo output do të vijnë gjithmonë me një ilustrim. Shpjegimet do të paraqitet në një formë diagrame.

Për nxënës auditory, ata do të gjejnë këngë të lidhura me mësim. YoutTube ishte një burim i madh për familjen e tyre, atëherë.

Për nxënësit emocionale, Çdo mësim do të ketë një histori morale në mënyrë që koncepti do të apelojë për të saj ndikojnë.

3. Rregullo përputhje me rrethanat

Kjo mund të jetë një proces i gjatë, sepse ju keni për të provuar se cili stil të mësuarit fëmija juaj ka. Ajo do të jetë gjykim dhe gabimi në fillim.

Si fëmija juaj rritet, stili i saj mësuarit ndryshon shumë, kështu që ju duhet të jetë i hapur edhe për ndryshimet në mësimdhënie / stil tutoring.

4. vlerësoj (dhe përdorimi) stilet e tjera
Mos kini frikë për të eksploruar stile të tjera të të mësuarit, edhe në qoftë se ju keni identifikuar tashmë stil unik e fëmijëve tuaj.

Duke ditur stilin e të mësuarit e fëmijës nuk duhet të ndalet një prind nga eksploruar metodë më pak e preferuar. Kjo tani bëhet dhomën tuaj për përmirësim, kështu që të gjitha stilet mund të përdoret për të mësuar më holistike.

fëmijët më të lumtur, të lumtur ju
në fund të fundit, duke e ditur stilin e të mësuarit të fëmijës suaj me siguri mund të jetë e dobishme jo vetëm për ju, si prind, por për atë apo të saj, si dhe. Kjo mënyrë, të mësuarit të bëhet një tërësi shumë më e lehtë - e cila e bën të lumtur për fëmijët dhe prindërit më të lumtur.