talking back good thing

Kids hihihi Back nyaéta Sabenerna a Thing Good!

Saméméh anjeun nyebutkeun “Meunangkeun outta dieu!” atawa No Way!” maca sakabeh post ieu kahiji, ti mimiti saacan pisan ahir.

yakin, lamun barudak keur diajak ngobrol deui di anjeun, watek Anjeun nyokot leuwih jeung éta pisan teuas cicing tenang. Anjeun teu bisa sigana fathom nu mahluk saeutik ieu komo boga saraf tangtangan anjeun. Jadi pikeun ngamimitian off, Kuring teu apal kumaha ridiculous disada.

Tapi, sawaktos Anjeun tos maca nalar balik ide, Anjeun pamustunganana bakal ngahargaan nu ngawangkong deui bisa euy jadi alus pikeun kids Anjeun.

anak psikolog Kelly M. Flanagan, wrote nya blog that he’s secretly happy that his kids say no to him every now and then. Manéhna ngécéskeun yén aya hal nu tangtu dina kahirupan urang kudu turun ka, jeung ngabogaan loba prakték dina ngalakonan jadi — komo lamun eta hartina nyebutkeun no ka dahar veggies-Na atawa strapping seatbelt-Na dina — perlu.

“Sabab bebeneran nyaeta, Anjeun teu bisa sabenerna ngomong 'Sumuhun’ nepi ka Anjeun bisa nyebutkeun 'No.’ Urang kudu nyaho urang boga pilihan dina kahirupan. kabebasan nu ngomong 'No’ [atawa “No hatur nuhun” salaku mah resep] nyaeta pisan awal pangabisa urang ngomong 'Sumuhun.’ pikeun diri urang sorangan. pikeun kahirupan. Jeung cinta,” he writes. He adds that kids should learn how to talk back in a “tengtrem, lingkungan supportive” — imah.

Tangtosna, letting anak Anjeun ngobrol deui teu mean nyebutkeun enya manéhna sadaya waktu. A anak ngembang perlu boga wates.

Manéhna perlu diajar kumaha carana badami jeung narima yén manéhna nu teu meunang jalan. Ieu sadaya ngeunaan kasaimbangan, jeung éta prosés boh anjeun jeung anak anjeun kudu digawé dina sabab tumuwuh nepi.

Panalungtikan oge bék titik-Na. A 2011 ulikan diterbitkeun dina jurnal Development anak nunjukeun yen alesan dilawan antara indung jeung kids, utamana tweens jeung teens, teu nguntungkeun anak dina ngajalankeun lila.

Tapi éta teu nanaon shouting-atawa-ngalungkeun-barang tina argumen; leuwih diskusi, nyaan.

pangarang ulikan kalungguhan Joseph P. Allen nyebutkeun dina wawancara jeung NPR, “Urang manggihan yén naon rumaja a diajar di nanganan rupa ieu disagreements jeung kolotna ieu kahayang maranehna nyandak kana dunya peer maranéhanana.”

Nu kids anu diajar kaahlian badami ditangtoskeun dina tenang a, dikumpulkeun, jeung ragam yakin dilarapkeun téhnik sarua lamun kaayaan para sahabat. Maranéhanana teu gampang swayed atawa kadorong leuwih.

Allen nunjukkeun yen kolot mikir alesan eta teu jadi gangguan tapi salaku latihan pikeun pamikiran kritis — something the child can use later in life when he or she is presented with things that he should really say no to, saperti ubar atawa alkohol, jeung paripolah picilakaeun.

Pikeun kids tumuwuh cageur, sawawa independent, maranéhanana kudu diajar skill tina disagreeing, atawa ngawangkong deui awal. Maranéhanana kudu diajar kumaha carana sora kaluar rarasaan maranéhanana, pikiran, atawa gagasan, jeung diajar kumaha carana nyieun kaputusan sorangan.

Kuring coba teu nganggap enteng preschoolers urang. We talk to them and try to help them express how they feel about stuff, kawas aturan we maksakeun. cara nu, they feel included in the decision making.

Tapi naon bisa Anjeun pigawé lamun ngobrol deui robah awon?

Ieu hiji naluri, Mah, tangtu ngomong. Anjeun nyaho lamun penalaran barudak Anjeun crosses garis antara nangtung up for sorangan atawa keur cucungah. Aku sakapeung kaliru eta, oge. Mah sok kudu sadar kumaha ngabales eta. kahiji, tenang terus netelakeun yen maranehna bisa ngabejaan ka kuring pikiran maranéhanana tanpa keur kurang ajar atawa cucungah.

Jadi waktu saterusna anak Anjeun tantangan otoritas Anjeun, nyokot lengkah deui, jeung inget yen éta hiji skill manéhna perlu. Saterusna, balik dihareupeun tur mantuan manéhna. jeung inget, leuwih saeutik diajar ku conto, oge!

sumber:
Oktober 21, 2015. “Kids Who ‘Talk Back’ Become More Successful Adults” (yahoo.com)
Nopember 6, 2013. "Alesan The Unggal Kid Kudu Obrolan Back to Kolot maranéhanana" (huffingtonpost.com)
Januari 3, 2012. "Naha A pameget Anu Talks Back Dupi Boga A Future Bright" (npr.org)