learningstyle

Kumaha Tangtukeun Style Learning Child anjeun sacara

gaya diajar ulin peran penting dina kumaha kids diajar jeung kumaha guru ngajarkeun. Saprak barudak - utamana maranéhanana anu preschool-yuswa jeung handap - diajar utamana ku kolotna, éta ogé penting urang nyaho saloba urang bisa ngeunaan gaya learning barudak urang sacara.

Dumasar kana website Oxford Reference, gaya diajar nujul ka "cara husus nu individu kalibet dina learning."

A child’s learning style is defined as “how she processes information around her.” They vary depending on how the child connects the information to his own life.

gaya diajar oge tumpang tindih jeung sababaraha intelligences Gardner sacara. Nangtukeun gaya learning hiji urang oge mantuan siswa mah sakabeh umur nangtukeun kumaha maranéhanana baris narajang jeung 'Hack' Palajaran keur ingetan leuwih alus. "

Panggihan gaya learning anak Anjeun
Sabalikna naon loba jelema bisa mikir, hiji teu kudu jadi guru Certified atawa professional dilatih pikeun nangtukeun gaya learning anak urang.

Komunikasi mangrupakeun konci, mandang lamun anjeun aya indungna atawa guru anak nu.

Ku kituna, hal anu penting anu kolot méakkeun waktu jeung barudak maranéhanana, jeung dibere nyaho eta saloba maranehna bisa.
Hal pangalusna indungna bisa sugan aya ninggalkeun balik katukang notions ngeunaan learning jeung difokuskeun anak.

"Kolot biasana boga anggapan preconceived nu anak kudu diuk di meja a, tentrem, musik sans, jsb. [dina raraga diajar]. Ieu teu ngan lingkungan keur learning jeung anjeun ngan bakal nyaho naon hade jeung anak Anjeun upami Anjeun nyaho manéhna ogé. "

Nu bulk tina nangtukeun gaya learning anak nyaéta bener dina observasi.

Salaku conto, upama urang nitenan film a, Anjeun bisa ngadagoan tur tingal anu notices nu animasi jeung gaya gambar (visual pinter), anu emut soundtrack nu (auditory pinter), jeung anu paling kapangaruhan ku emosi jeung moral (intrapersonal pinter)! Hasilna ampir sok konsisten!

Salaku tambahan, I believe that all kids are tactile learners. Kids kudu boga bahan beton ka toél jeung tahan dina raraga maranehna diajar pinuh, jadi obrolan ngeunaan liat, manipulatives, jsb. saleresna, gaya learning biasana datang dina kombinasi dua gaya. "

Di dieu aya sababaraha hal nu bisa ngalakukeun:

1. Dibere nyaho anak Anjeun
Upami Anjeun hoyong pikeun nangtukeun gaya learning anak Anjeun, Anjeun bener kudu dibere nyaho manéhna.

Candak minat dina naon manéhna jam tangan, listens ka, and reads. Talk to him about his friends, tempat manéhna diaku bade, jsb. Anjeun bakal jadi kaget di info anjeun bakal meunangkeun - plus beungkeutan nu bakal ngajadikeun anjeun deukeut.

Sanajan sababaraha urang bisa nyebutkeun yén kids bisa boga ngan hiji kaluar ti tilu atawa opat gaya learning dasar (visual atawa gambar-pinter, auditory atawa kecap-pinter, tactile / kinesthetic atawa awak-pinter, logis atawa nomer-pinter), kabeneran teh nya eta barudak bisa boga kombinasi gaya.

Kadang-kadang kids nyampur nepi gaya nurutkeun naon keur maranehna diajar. Maranéhanana bisa auditory keur sababaraha hal jeung visual for jeung sajabana, atawa duanana.

2. Jieun nu leuwih seueur tina gaya learning anak Anjeun

Saatos ningali kumaha anak anjeun nilik karya, jeung understands naon dina kira-kira manéhna, Anjeun bisa pelengkap ku netepkeun lingkungan fisik jeung temporal keur learning. Salaku conto, lamun aya bewara yen anak Anjeun berpungsi oge jeung musik, naha teu ngidinan manéhna diajar jeung earphones dina (upami Anjeun hoyong imah tenang, anu).

Di handap ieu conto kumaha interaksi jeung rupa nu beda-beda peserta didik:

Pikeun learner visual, unggal output bakal sok datang kalawan ilustrasi. Guaran bakal dibere dina bentuk diagram.

Pikeun learner auditory, bakal manggihan lagu disambungkeun jeung palajaran. YoutTube ieu sumberdaya gedé pikeun kulawarga maranéhanana mangka.

Pikeun learner emosi, unggal palajaran bakal boga carita moral ku kituna konsep bakal daya tarik pikeun nya mangaruhan.

3. Saluyukeun sasuai

Eta bisa jadi hiji prosés lila sabab geus nguji nu gaya learning anak Anjeun gaduh. Ieu bakal trial and error di awal.

Salaku anak anjeun tumuwuh, gaya learning nya robah teuing, jadi Anjeun gaduh oge jadi kabuka ka parobahan pangajaran / bimbel gaya.

4. ngahargaaan (jeung maké) gaya séjén
Ulah sieun ngajajah gaya learning séjén, sanajan upami Anjeun geus dicirikeun gaya unik barudak Anjeun.

Nyaho gaya learning anak urang kudu teu eureun indungna ti Ngalanglang metoda saeutikna pikaresep. Nu ayeuna jadi kamar Anjeun pikeun perbaikan, jadi sagala gaya bisa garapan keur learning leuwih holistik.

kids happier, happier anjeun
pamustunganana, nyaho gaya learning anak Anjeun pasti bisa mangpaat teu saukur ka anjeun, salaku indungna a, tapi manéhna atawa nya kitu ogé. Jalan dieu, learning janten sakabeh loba gampang - nu ngajadikeun barudak happier jeung kolot happier.